שאלות ותשובות

אספנו עבורכם שאלות תכופות שאנו נשאלים וסיפקנו תשובות ממצות ומדויקות.
יש לכם שאלה או בעיה אחרת בנושא סיעוד ועובדים זרים? צרו עמנו קשר ואנו מתחייבים לענות בהקדם.

למה צריך עובד זר בבית?

כשאדם מגיע למצב שיכולותיו מוגבלות ואינו מסוגל לתפקד באופן עצמאי, מטפל סיעודי יאפשר לו להמשיך את חייו בביתו ובסביבתו כרגיל, כאשר האלטרנטיבה היא מוסד מתאים כלשהו.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

מהן הציפיות מהמטפל?

מעבר לביצוע התפקידים של מתן עזרה אישית ואחזקת הבית, כל אדם מצפה בעצם לטיפול אישי מסור ואיכותי.

CARE - דאגה, אכפתיות.
GIVER - עם יכולות נתינה.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

מהם תפקידי המטפל?

המטפל הזר אחראי על מתן סיעוד מלא למטופל, וכן לסייע בתיחזוק סביר של סביבת המטופל - חדרו, בגדיו, מזונו וכן הלאה.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך נקבל היתר להעסיק עובד זר?

רשות האוכלוסין מפרסמת באתר הממשלתי את הטופס העדכני לבקשת היתר או חידושו. באותו מקום ניתן לשלם את אגרת הבקשה ולהדפיס קבלה. בתחתית דפי הטופס רשומים פרטי כתובות הסניפים הממשלתיים המטפלים בהיתרים. מומלץ להגיש אישית את הבקשה בימי קבלת קהל המפורסמים באתר הנ"ל. במידה והטופס הוגש על פי ההנחיות, ההיתר יונפק וישלח לבית המטופל, בדואר. לבירורים יש להתקשר למודיעין משרד ההגירה – 3450*

לקוחות דרך הלב רשאים להגיש את הבקשות החתומות המקוריות לאחד מסניפי דרך הלב והטיפול יבוצע באמצעותנו

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך מתגברים על קשיי השפה?

אכן לא תמיד המטפל דובר שפה שמוכרת למעסיק ולמשפחתו. יחד עם זאת אנו עדים למעסיקים רבים שהביאו מטפל מארץ זרה דוברת שפה זרה, והודות לרצון הטוב והצורך ההדדי נוצרה במהרה תקשורת יפה בין הצדדים. תוך זמן קצר המטפל רכש את השפה כמו גם את יתר מנהגי הבית, הבישול וכדומה.

חומר למחשבה: איך כהורים לתינוק נבחר לו מטפלת ואיך נדע אם היא טובה לו? הרי לתינוק אין כלל שפה ועדיין יש מטפלות מצויינות לתינוקות.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך נבחר עבורי מטפל מתאים בחול?

דרך הלב מציבה קריטריונים ברורים ונוקשים לחברות כוח אדם הקשורות איתה בחו"ל לראיון ולמיון מקצועי ואופטימלי של המטפל תוך התאמה מירבית לצרכי המעסיק. המטפל מצהיר ומתחייב שידועים לו פרטי המעסיק ותנאי העבודה. המטפל שנמצא מתאים חייב להציג מסמכים רשמיים עדכניים ומאומתים של סטטוס משפחתי, יושר, וכשירות לעבודה בפני נציגינו ובפני השגרירות הישראלית בארצו. המטפל מקבל עוד בחו"ל מטעם הסוכנות שלנו הכשרה הכוללת סיעוד בבי"ח, אולפן קצר ומושגי כשרות. כמו כן עובר בדיקות בטחוניות ובריאותיות.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך נראיין מטפל חדש?

שיחת ההיכרות הראשונה יכולה להיות בטלפון או וידאו, או פנים אל פנים, רצוי במשרד.
טרם עריכת השיחה, רצוי לוודא איתנו את תיאום הציפיות בעניין תנאי העבודה כגון גובה השכר, זמן החופשה השבועית או תמורתה, וכן הלאה. אנו נוודא התאמות חוקיות כגון אזור ארצי וכן ותק של העובד ומגבלות אחרות העלולות להשפיע על האישור.
בזמן שיחת ההיכרות רצוי "לשדר ולקלוט" את האווירה הרצוייה, את "הכימיה" בין האנשים שבעצם עומדים לגור באותו הבית.
בעת המפגש יחליטו הצדדים האם ומתי יתחילו תקופת ניסיון של עד 7 ימים, ולאחריה חייבים להחליט האם חותמים ונרשמים או משלמים לו ונפרדים.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

מי יחליף את המטפל ביום החופשי שלו?

היום החופשי של המטפל אורך 25 שעות. במידה ובני המשפחה אינם יכולים לשאת בעצמם בטיפול ביום החופשי של המטפל, ניתן להציע לו תשלום נוסף תמורת עבודה ביום החופשי, או עבור חלקו היחסי. ניתן גם לפנות לחברת הסיעוד ולקבל מטפל ישראלי לכמה שעות במהלך היום החופשי, או להרשם למועדון קשישים מקומי, על חשבון שעות הסיעוד או באופן פרטי. ניתן להשיג באופן עצמאי מטפל ישראלי ובמקרה זה נא לא לשכוח לדווח ולשלם לביטוח הלאומי עבור עובד נוסף בבית, כך שיהיה לכם כיסוי לתאונות עבודה.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

האם ניתן להעסיק מטפל זר ללא לינה?

חובת המעסיק לספק למטפל הזר תנאים הולמים הכוללים מגורים מזון ונסיעות. במקרים חריגים ניתן להגיש בקשה מיוחדת ועל כך ניתן לקבל יעוץ במשרדנו.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך ישולם שכר המטפל?

המעסיק יפקיד את השכר החודשי שנקבע ישירות לחשבון העובד בישראל, כל 9 לחודש עבור החודש הקודם. בנוסף לכך המעסיק ישלם 100 ₪ במזומן בכל יום שישי. בסופ"ש העובד יוצא לחופשה של 25 שעות לפחות, אם מבקשים ממנו להישאר, משלמים לו על סופ"ש 360 ₪ נוספים.
מטופל הזכאי לחוק סיעוד מקבל השתתפות כספית בשכר המטפל באמצעות חברת סיעוד או ישירות מהביטוח הלאומי, לפי בחירתו.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

מתי הביטוח הלאומי יסרב לשלם לי למרות הזכאות?

הביטוח הלאומי יעצור תשלומים במקרים כגון אלה: לאחר אשפוז של מעל חודש, לאחר הודעת סיום העסקה, לאחר שהויזה של המטפל פגה וטרם חודשה, במקרה של שינוי בזכאות הזמנית של המטופל.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

כמה נשלם בסוף שנה? ובסיום ההעסקה?

עם הוותק העובד צובר זכויות סוציאליות ולכן בסוף כל שנה משלמים לו דמי הבראה, תמורת חגים שלא יצא וכן הלאה. בסיום ההעסקה מגיע לעובד תשלום תמורת פנסיה ופיצויים ודמי הודעה מוקדמת, כאשר יש הבדל אם העובד עזב ביוזמתו או שלא ביוזמתו את המטופל.
מומלץ לחסוך כ-700 ₪ לחודש לטובת הפיצויים, מי שזכאי לחוק סיעוד מקבל השתתפות כספית כלשהי מחברת הסיעוד שלו.
ניתן להיכנס למחשבון קו לעובד ולערוך סימולציות למצבים שונים

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

מהם תנאי ההעסקה בזמן אשפוז המטופל?

במידה והמטופל נזקק לאשפוז, המטפל יסעד אותו בבית החולים. תנאי העבודה משתנים בהתאם, יש להתחשב בעובד ולדאוג לו לאוכל, דמי נסיעות, מגורים, יש לשחרר אותו לאחר 8 שעות עבודה רצופות, שכן על אלה מתווספות לו שעות נסיעה הלוך וחזור לבית החולים. שעות העבודה יקבעו על ידי המעסיק. במקרה של אשפוז ממושך מעל חודש, הביטוח הלאומי עוצר תשלומים וכל נטל השכר חל על המעסיק בלבד.
במידה ומעסיקים בבית החולים מעבר ל-8 שעות יש לשלם שעות נוספות, תעריף השעתיים הראשונות לפי 125% משכר שעת מינימום וכל שעה נוספת לפי 150%.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך נפטר או נחליף מטפל?

יש למסור למשרדנו מכתב הודעת סיום עבודה כלומר התפטרות או פיטורין כדי שנוכל לתת את השרות הייעוץ וההכוונה הנכונים לצדדים. במידה והצדדים יחליטו להיפרד, דרך הלב תסייע למטפל למצוא מעסיק אחר, ותסייע למעסיק לקבל מטפל חלופי מתאים. תקופת ההודעה המוקדמת תלוייה בוותק ואם לא נותנים אותה אז משלמים תמורתה בכסף.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך נאפשר למטפל חופשת מולדת?

מגיע לכל עובד חופשה שנתית רצופה בפועל של 14 יום או יותר, תלוי בוותק. עובד רשאי לצבור עד 3 שנים אך לא מעבר לזה, ואף אחריות המעסיק להוציאו לחופשה בפועל. לא ניתן למלא הוראת החוק בתמורה כספית בלבד ויש חשיבות רבה לחופשה השנתית, לכן אסור להתנות את החופשה בכך שהעובד ימצא מחליף או ישלם למחליף, זו אחריות המעסיק בלבד. ביחסי עבודה טובים העובד משתדל לסייע ולמצוא והמעסיק משתדל לאשר את התאריכים המבוקשים.
יש להביא לנו צילום כרטיס ואישור המעסיק לתאריכי החופשה, ועל סמך זה נכין לעובד מסמכים לקבלת "אנטרויזה" במשרד הפנים המקומי. פיליפינים נדרשים לאישור נוסף מהשגרירות שלהם שבלעדיו לא יורשו לחזור לכאן.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך נרשמים עם מטפלת מחליפה?

כיום ניתן לרשום מחליפה אך ורק כאשר עובד זר קבוע יצא לחופשת מולדת דהיינו אנטרויזה. על מנת לרשום מטפלת מחליפה על שם המטופל, צריך חתימת הצדדים על מסמכי תיק השמה חדש. משרד דרך הלב יסייע ויבצע את כל הפעולות על פי נהלי הרשות כולל הסכם תנאים ותקופה, ביטוח, ויזה למחליפה, וכל הנדרש לציוות עבור זכאי חוק סיעוד. כאשר ההחלפה מסתיימת בפועל יש להודיע לדרך הלב לבצע החזרת מצב לקדמותו.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך ניתן לקחת איתנו את המטפל לחופשה בחו"ל?

אם המעסיק רוצה את המטפל איתו גם בחופשה בחו"ל, נפעל כמו יציאה לחופשת מולדת, אך לפני כן על המעסיק לברר בקונסוליה של מדינת החופשה מה דרישותיהם מהנתין הזר. יש מדינות שאין בעיה ויש מדינות שמערימות קשיים ודרישות. חשוב לציין שחופשה של מעסיק היא לא חופשה של העובד אלא ימי עבודה לכל דבר. ואם מחליטים לצאת בלעדי המטפל יש לשלם שכר חודשי כרגיל ולאפשר לו מגורים בבית המעסיק.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך מחדשים ויזה לעובד?

תהליך חידוש הויזה של העובד יבוצע באמצעות "דרך הלב" במרוכז. מספר שבועות לפני סיום הויזה תתבקשו לחתום על טופס חידוש, לוודא שהיתר ההעסקה והביטוח הרפואי תקפים, שהדרכון של העובד תקף מעל 18 חודש, ולשלם אגרות חידוש לשנה נוספת. נציג דרך הלב ידאג לטפל בבקשה ולהיות בקשר עם העובד ולתאם מתי עליו להגיע עם דרכונו להדבקת הויזה.
המלצת רופא לחידוש לעובד ותיק –
מעסיק שהעובד שלו ותיק בישראל מעל 4 שנים, נדרש באופן חד פעמי, להציג מכתב מרופא של המטופל, הממליץ להמשיך להעסיק את המטפל הקיים למרות הוותק שלו, מאחר והפרדתו מהמטופל עלולה לגרום להרעה במצבו.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך מחדשים דרכון למטפל?

בקשה לחידוש דרכון יש להגיש לפחות 20 חודשים לפני מועד פקיעת תוקפו. העובד יגיש את הבקשה במשרדי השגרירות שלו בישראל, בהתאם לדרישתם. תהליך זה לוקח כ-3 חודשים. חשוב לדעת כי בחצי שנה האחרונה לחיי הדרכון לא ניתן לתת שום ויזה באף מדינה.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

האם מגיע למטפל הפסקה במהלך העבודה?

המטפל חייב להיות עם המטופל 24 שעות בכוננות השגחה וסיעוד כאשר במסגרת המגורים המשותפים יש זמן רב למנוחה, אכילה, טיולים בחוץ וכן הלאה. חובה לאפשר למטפל זמן סביר לאכול, להתקלח וכיוצ"ב, וכן מגיע לו באופן עקרוני 8 שעות שינה רצופה. אין חובה לשחרר את המטפל להפסקה מחוץ לבית, אך אם יש אפשרות כזו זה מאוד רצוי ומומלץ.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

איך נדע אם המטפלת מתעללת במטופל?

לא אחת שמענו ואף צפינו במטפלים מתעללים בחסרי ישע. חשוב לדעת שמצבים אלה לצערנו קורים במציאות ועל כן עלינו להיות ערניים לאפשרות ולעשות הכל על מנת למנוע אותה. רצוי להתייעץ עם מתקין מצלמה ביתית, מומלץ למשפחה לערוך ביקורות פתע בבית המטופל, לבקש משכן טוב לשים לב להתנהגות ולהתריע אם נראה משהו חריג.  להמשך קריאה בנושא לחץ כאן.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

כיצד משיגים מטפלת מחליפה?

מחליפה חוקית ניתן לרשום כאשר המטפלת הקבועה יוצאת לביקור מולדת. יש לברר במשרד פרטים נוספים וכן לברר זמינות של מחליפה.  ישנם מצבים אחרים בהם המטפלת לא יכולה לתת שרות למטופל, למשל אם המטפלת בחופשת לידה / שמירת הריון / מחלה מתמשכת וכיוצ"ב. רצוי להפנות אותה לרופא תעסוקתי שירשום שהיא לא יכולה לעבוד ואז להפנות אותה למשרד הפנים ולבקש שיחליפו באופן זמני את הויזה שלה מאשרת עבודה לאשרת תייר.  רק כך יתפנה ההיתר של המעסיק ויתאפשר לצוות לו מטפלת אחרת לפחות לתקופה הבעייתית.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

מהן החובות מול המטפלת בזמן השבעה במקרה של פטירת המטופל?

דיני עבודה מתייחסים לפטירה כפיטורין ועל כן העובד זכאי לפיצויי פיטורין וכן דמי הודעה מוקדמת על פי הוותק שצבר. מבחינת שהות בבית הניפטר, אין על העובד חובה להשאר, אך המעסיק חייב לאפשר לו לפחות 7 ימים לגור בזמן שהעובד מחפש מקום מגורים אחר, ללא חובת עבודה בשבעה.

באם המעסיק מבקש עזרת העובד בזמן השבעה (ארוח, נקיון, בישולים וכדומה) עליו לקחת בחשבון שיוטלעליו לשלם בניפרד עבור עבודה זו.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

במידה והמעסיק מעוניין לפטר את העובד כיצד נכון לעשות זאת?

 המעסיק השוקל לפטרעובד חייב למסור לו זימון מפורט בכתב ל"שימוע לפניפיטורין" לפחות יומיים לפני שיחת השימוע, וזאת על מנת לתת לעובד הזדמנותאמיתית להבין את המצב, להסביר את עצמו ולנסות להציל את מקום עבודתו.

בתום שיחת השימוע איןלמסור לעובד מכתב פיטורים ואף לא את ההחלטה, לשם כך יש לקחת פרק זמן לחשיבה לפחותיומיים נוספים. יש למסור לעובד העתק מהפרוטוקול של השימוע.

לאחר יום יומיים במידהונפלה ההחלטה לפטר- יש לתת הודעת פיטורין כתובה עם תאריך וחתימהולציין ימי הודעה מוקדמת כחוק.

תשובה זו לא ענתה לשאלתך?
צור איתנו קשר

לא מצאת תשובה לשאלתך?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם:
תודה! פנייתך נשלחה!
ניצור איתכם קשר בקרוב.
אופס! משהו השתבש בעת שליחת הטופס, אנא נסה שוב.