כיצד לבחור מטפלת לסיעוד

עידכון אחרון ב
26/12/2017

כיצד לבחור מטפלת לסיעוד

אחד הרגעים הקשים ביותר בחיים הוא ההבנה כי הורינו הכול יכולים, העצמאים והחזקים, זקוקים לעזרה על מנת לתפקד בחיי היום יום. עם כל הקושי שבדבר, על בני המשפחה מוטלת האחריות, במיוחד במידה והקשיש/ה אינם מסוגלים להחליט בעצמם, לבחור את המטפלת הסיעודית שתעניק את הטיפול הטוב ביותר עבורם. כיצד בוחרים מטפלת סיעודית ולמה יש לשים לב, כל הפרטים במאמר שלפניכם.

מיהו הקשיש/ה אשר זקוק/ה לטיפול סיעודי?

כל קשיש או קשישה אשר אינם מסוגלים לבצע פעולות יום יומיות שגרתיות באופן חלקי או מלא כגון נטילת תרופות, רחצה, אכילה, קושי בניידות, אי שליטה על סוגרים ועוד, ייחשבו כזקוקים לעזרה ולטיפול סיעודי. חשוב לציין כי ישנן דרגות מסוימות במצבו של הקשיש, החל בדרגה הקלה בה הקשיש מתפקד באופן עצמאי לחלוטין אך זקוק לסיוע מסוים, בעיקר מטלות קלות כגון הכנת התרופות, בישול ארוחות ובקיצור סיוע קל וכלה בדרגה חמורה יותר, כאן ניתן למצוא קשישים אשר מרותקים למיטה וזקוקים לטיפול סיעודי מקיף החל מהחלפת הטיטול, האכלה ועד רחצה מלאה ובקיצור תלות מוחלטת במטפלת הסיעודית.
בין שתי דרגות הקיצון, ישנם קשישים אשר מתפקדים באופן חלקי וזקוקים לטיפול סיעודי ברמה כזו או אחרת. את בחירת המטפלת יש לבצע בהתאם למצבו הנוכחי של הקשיש וכמובן שיש לקחת בחשבון שברוב המקרים, מצבו של הקשיש יכול להשתנות, ולצערנו, בדרך כלל מדובר בהרעה במצבו הבריאותי, ולכן על מנת לצפות את פני העתיד, יש לבחור את המטפלת הסיעודית בהתאם.

בחירת המטפלת המתאימה ביותר

הצעד הראשון בדרך לבחירת המטפלת הוא כמובן יצירת קשר עם חברת סיעוד ותיקה ומקצועית המשמשת כמתווך ביניכם המשפחה לבין המטפלת הסיעודית. עליכם להגדיר באופן פרטני ככל האפשר את מצבו של הקשיש/ה: מהן הבעיות הבריאותיות מהן הוא סובל? האם הוא נמצא במסגרת כגון ביקור יומי במועדון ייעודי לקשישים? מהו מצבו הקוגניטיבי ועוד. פירוט המידע יאפשר לחברת הסיעוד לבצע התאמה מרבית ככל האפשר מבין מאגר המטפלות הקיים לבין צרכיו של הקשיש.
המצב האופטימלי ביותר בתהליך חיפוש המטפלת הוא שתהיה בידכם את אפשרות הבחירה מבין מספר מטפלות לצורך השוואה. הזמינו כל אחת מן המטפלות לביתם של הוריכם, אל תתביישו ותשאלו את כל השאלות שברצונכם לשאול, שאלות כגון: מהו ניסיונה המקצועי עד כה תוך בקשה לפירוט הפעולות היום יומיות שביצעה עבור הקשיש הקודם, מהי הסיבה שהמטפלת עזבה את עבודתה הקודמת? האם בשל פטירתו? או בשל חוסר שביעות רצונה שלה או של המשפחה? שימו לב להתייחסות שלה לקשיש: האם היא נעימה, חייכנית ומלטפת או חמורת סבר?
בשורה התחתונה חשוב שתתייחסו להתרשמותו של הקשיש מהמטפלת, במידה ומסוגל להביע את דעתו וכמובן אל תתעצלו ובקשו לשוחח עם המעסיק הקודם, או בני משפחתו במידה ונפטר, על מנת לקבל את התרשמותם המלאה. לאחר מכן, תוכלו לקבל החלטה מי מבין המטפלות מתאימה לכם ביותר. קחו בחשבון, שתקופת הסתגלות ממוצעת של מטפלת ובד בבד של הקשיש עצמו למטפלת אורכת כשלושה חודשים לפחות. בפרק זמן זה, תוכלו לגלות האם המטפלת אכן מתאימה או לא.

כיצד ניתן להפיג חששות?

כעת אתם בוודאי שואלים את עצמכם, כיצד נדע שהמטפלת שבחרתם אכן מתייחסת בכבוד לקשיש? כיצד ניתן לוודא באופן מוחלט שהיא אכן מטפלת מקצועית? באופן מפתיע, כל בעיה ניתנת לפתרון. לגבי ניסיונה המקצועי של המטפלת, חשוב לדעת כי כל מטפלת סיעודית שמגיעה לארץ מחו"ל, נדרשת לעבור הכשרה כלשהיא בארץ מוצאה, טרם הגעתה לישראל. ולגבי השאלה השנייה, ובמיוחד לאור ריבוי המקרים בתקשורת המציגים התעללות של מטפלים זרים בקשישים, אם קיים בליבכם חשש ולו המזערי ביותר, במיוחד אם הקשיש/ה סובלים מדמנציה בדרגה כזו או אחרת, פשוט התקינו מצלמות אבטחה. העלות של המצלמות יכולה להיות גבוהה, אך אין מחיר לשקט הנפשי שלכם ולעצם הידיעה כי הוריכם האהובים מטופלים בכבוד ובהתאם. מעבר לכך, במידה והמטפלת אינה מתאימה, תמיד תוכלו להחליפה באחרת. במקרה זה עליכם לפנות לחברת הסיעוד שביצעה את ההשמה לצורך התייעצות ומציאת מטפלת מחליפה מתאימה.

חדשות
new-employer
מידע חשוב
legal-assistance
מידע חשוב
anual leave
מידע חשוב
terms
מידע חשוב
holidays
מידע חשוב
senior citizens rights
מידע חשוב
visa validity
מידע חשוב
delay of payment
מידע חשוב
social-security
מידע חשוב
payment-range
מידע חשוב
financial-assistance
מידע חשוב
caregivers-transfer
מידע חשוב
financial-rights
מידע חשוב
employment-permit
מאמרים
live-out
מאמרים
choose-caregiver
מאמרים
pregnant-laws