עובדת זרה בהריון בעיני החוק

עידכון אחרון ב
26/12/2017

עובדת זרה בהריון בעיני החוק

אחת העבודות הקשות ביותר היא הטיפול בקשישים. אנחנו כמעסיקים נוטים לעיתים לשכוח להתחשב בכל הנפשות הפועלות, קרי גם במטפלת עצמה. אם הגעתם לכאן, אתם בוודאי נמצאים לאחר הגילוי כי המטפלת שסועדת את אחד מהוריכם הקשישים נמצאת כרגע בהריון ואפילו מתקדם. אם תשימו בצד את סערת הרגשות, אם בכלל קיימת, חשוב להתייחס לנושא על כל רבדיו, על מנת למצוא פתרון חלופי ולהעניק לעובדת את כל זכויותיה בהתאם לחוק. כל מה שרציתם לדעת על עובדת זרה בהריון, במאמר שלפניכם.

התשתית החוקתית

ככלל, חוקי העבודה בישראל חלים על המטפלים הסיעודיים ללא יוצא מן הכלל ויש האומרים כי ישנה גישה מחמירה יותר לגבי שמירת זכויותיה של העובדת הזרה בהריון. לכן גם המטפלת הזרה זכאית ל 40 שעות במהלך כל ההיריון לצורך בדיקות שגרתיות אצל רופא הנשים שלה. ההוצאות בגין הבדיקות תלויות בביטוח הרפואי שהמעסיק חייב להסדיר עבור המטפלת מיום תחילת עבודתה וזאת כמובן על פי חוק. כמו כל עובדת בישראל ובהנחה כי מהלך ההיריון תקין ואין שום מגבלה רפואית כזו או אחרת, גם העובדת הזרה יכולה לעבוד אצל המעסיק עד מועד לידתה המשוער או בפועל. יחד עם זאת, אם העובדת מעוניינת לצאת לחופשת לידה טרם המועד ישנה מגבלת זמן: אם העובדת עבדה למעלה מ10 חודשים אצל המעסיק, היא תוכל לצאת לחופשה 49 יום לפני הלידה. אם העובדת עבדה בין חצי שנה ל10 חודשים אצל המעסיק, היא תוכל לצאת לחופשה 24 ימים לפני הלידה, וזאת על מנת שתוכל לקבל את מענק האשפוז ומענק הלידה מהמוסד לביטוח לאומי. כל זאת כמובן אם המשפחה שילמה עבורה ביטוח לאומי בכל תקופת עבודה, כנדרש על פי חוק. במהלך חופשת הלידה העובדת תקבל ממשרד הפנים ויזת B2, כלומר ויזת תייר אשר תוקפה עומד על 90 יום לאחר הלידה.

לאחר חופשת הלידה

לעובדת אשר ילדה וגם למשפחת המעסיק/ה עומדות שתי אפשריות בחירה: האחת, לשחרר את העובדת מתפקידה והשנייה היא להמשיך להעסיק את המטפלת. במקרה הראשון, מכיוון שאין אפשרות לפטר עובדת זרה בהריון, ועובדת בכלל עם ותק של למעלה מחצי שנה במקום העבודה, חשוב למצוא מחליף/פה טרם יציאתה לחופשת הלידה על מנת שהיא תוכל להעביר חפיפה מסודרת לעובד/ת החדש/ה. אם אתם מעוניינים להמשיך להעסיק את העובדת לאחר הלידה וזהו גם רצונה, עליה לצאת עם התינוק מהארץ ולחזור לפני שתוקפה של ויזת התייר תפוג. אפשרות נוספת העומדת בפני העובדת היא לשלוח את תינוקה עם מכר או בן משפחה לארץ מוצאה ופשוט לחזור ישר לעבודה.

תקופת השינויים

בהנחה ומדובר במטפלת שאתם אוהבים ומכיוון שמדובר בדיני נפשות, צריך להבין כי גם לה יש רגשות וחיים משל עצמה. לכן במקום לחפש אשמים ולהתרכז בחוסר הנוחות שההיריון גורם לכם ובעיקר להוריכם הקשישים, את האנרגיות כדאי למקד במציאת פתרון חלופי, תוך שמירת זכויותיה של המטפלת הזרה, על מנת שלא תהיו חשופים לתביעות משפטיות ובעיקר על מנת לסיים את היחסים על הצד הטוב ביותר, ככל האפשר. בהצלחה!

חדשות
new-employer
מידע חשוב
legal-assistance
מידע חשוב
anual leave
מידע חשוב
terms
מידע חשוב
holidays
מידע חשוב
senior citizens rights
מידע חשוב
visa validity
מידע חשוב
delay of payment
מידע חשוב
social-security
מידע חשוב
payment-range
מידע חשוב
financial-assistance
מידע חשוב
caregivers-transfer
מידע חשוב
financial-rights
מידע חשוב
employment-permit
מאמרים
live-out
מאמרים
choose-caregiver
מאמרים
pregnant-laws